вівторок, 18 липня 2017 р.

датчик пульсу MAX30100 і arduino



Знадобилося організувати вимірювач пульсу в одній зі своїх виробів. Швидкий пошук по aliexpress видав модуль на MAX30100. Замовив, граюся.

Отримав, швиденько зібрав і залив скетч отсюда.
Скеч дуже добре написаний, і вельми просто піддається коригуванню.

Бібліотеки для роботи прикладу можна взяти тут та тут.
  • Arduino-MAX30100-master.zip - бібліотека для датчика.
  • U8g2_Arduino-master.zip - бібліотека для керування екраном.
Увімкнув, усе запрацювало одразу. Щоправда є проблеми з вимірюванням частоти серцевих скорочень, хоча це може бути пов'язано з особливістю моїх пальців. До слова сказати, на Samsung Galaxy s7 датчик серцевого ритму так само складно розпізнає частоту мого серцебиття.

Зауваження: Експериментуючи, зняв екран і після цього датчик перестав ініціалізуватися.
Проблема полягає в тому, що на платі датчика підтяжка ліній шини I2C організована на шину живлення 1,8В. Цього явно не достатньо для нормальної роботи з 5В процесором ардуїно. Поставив резистори 4,7к на лінії I2C і на 3.3В від ардуіно, і датчик працює правильно.

За допомогою бібліотеки можна змінювати налаштування датчика. Допустимі значення налаштувань вказані у файлі MAX30100_Registers.h у папці з бібліотекою датчика.



2 коментарі:

  1. Здравствуйте! Пытаюсь заставить нормально работать означенный модуль. Пока безуспешно. Перепробовал ряд скетчей и библиотек из интеренета, но вместо пульса модуль показывает мусор (значения скачут от нуля до нескольких сотен), а значения оксигенации колеблются в пределах 93 .. 95 %, вне зависимости от пациента (уже набралось более десятка эпизодов) и даже от того, что испытуемый перед прикладыванием пальца примерно минуту дышал чистым кислородом. )) Я так понимаю, что дело в настройках. Гуманитарий, занимаюсь Ардуино чисто любительски. Буду благодарен за любую помощь. С уважением, Алексей.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Прошу прощения за оооочень длиннЫй ответ. Почему-то не доходят до меня уведомления о коментах. Сложно что либо сказать, причин уйма. Но я игрался с этим датчиком в 17м году, и так как (что было вполен предсказуемо) датчик этот весьма капризен к тому как его использовать, в моем случае он не подошел. И по этому больше с ним не игрался.

      Видалити