четвер, 12 березня 2015 р.

Встановлення звукової карти Creative SB Live 5.1 або Creative Sound Blaster Live 5.1 на Win8.1 x64

Лайкнути мою сторінку в FB

Оновив комп'ютер. Нова материнська плата (надворі 2015 рік), через ціну AMD FX4350, 16Гб оперативки, ну що ще потрібно для сервінгу в інеті??? але коли я ввімкнув музику на вбудованій звуковій карті... навіть музики не потрібно було вмикати. Я досить голосно слухав шум від роботи всієї електронної начинки комп'ютера. Музику люблю слухати. Порився в засіках і знайшов його :)))) Creative SB Live 5.1... І мені треба було поставити на Win8.1 x64. Що і було успішно зроблено. Чим я і хочу поділитися.

Передмова:

І так креатив давно не підтримує цю карту. Коли вийшла Win 7, ця плата у мене зі скреготом стала, але звук був дуже корявий. Я відмовився на тій машині від 7ки :)
Не полишаючи надій, почав нишпорити в інеті. З десяток форумів, спроб встановити драйвера від чогось схожого - без результатно.
І раптом натрапив на проект kX Project
Щоправда там якийсь трабл зі скачуванням, тому викачав на rutracker.org. Інструкції частково звідти.

Що необхідно:

1. Власне сам kx, качати отсюда. Зеркало у меня на диске тут.

Встановлювання та настройка

Уточнюю, я встановлював на Windows 8.1 64bit.
1. Запустити завантажений SB Live! Driver (kX Project v3550-x64-full).exe, дотримуючись вказівок майстра встановлення встановити.
2. Програма попросить перезавантажити комп'ютер. Погодитися.
3. Під час перезавантаження зайти в біос і відключити вбудовану звукову карту.
4. Після того як комп'ютер перезавантажився, вилетіло вікно з помилкою
від якого завдяки пораді по цьому посиланню я позбувся шляхом вимкнення запуску Kx mixer.
4.1 Для цього потрібно запустити диспетчер завдань, клікнувши правою кнопкою на порожньому місці в панелі завдань, і в меню, яке випало, натиснути "диспетчер завдань".



4.2 У диспетчері завдань перейти на вкладку "Автозавантаження".
4.3 Виділити рядок kX mixer клацанням лівою кнопкою миші на ньому. 
4.4 Натиснути кнопку "Вимкнути" в низу вікна
5. Підключаємо колонки/навушники в зелений роз'єм. 
6. Заходимо в "Пристрої відтворення". Для цього клацаємо лівою кнопкою миші по динаміку внизу екрана біля годинника. І в меню, що випало, вибираємо "Пристрої відтворення".
7. У вікні, що відкрилося, обираємо "Wave Out4/5", і натискаємо нижче кнопку "За замовчуванням", кружечок із зеленою галочкою має переміститися на цей пункт. І можна перевіряти звук.
8. Танці з бубном і мікрофоном. Для налаштування мікрофона необхідно запустити той самий міксер, який ми щойно відключили через помилку. У мене нічого з цим не вийшло, тому я в біосі назад увімкнув вбудовану звукову карту, встромив у неї мікрофон, і в скайпі наприклад виставив захоплення звуку з цього мікрофона. І зараз все відмінно працює. Звук на Creative SB Live 5.1, а запис з мікрофона через вбудовану звукову карту.

Постскриптум
Детальні інструкції та обговорення тута в темі на рутрекері



4 коментарі:

  1. У меня после перезагрузки слетают драйвера. Ставишь заново - все работает. Пока не перезагружаешь все ок.
    Если перезагрузить, то пропадает устройство воспроизведения.

    Как решить проблему?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Первое что приходит на ум: 1. Глючная Операционная систена. 2. Программа которая возвращает состояние системы. 3. Криво встали драйвера. 4. Дикая несовместимость по железу. Если вы хотите разобраться и моей помощи то пожалуйста начните с того чтонапишите: модель звуковой карты точную, версию операционной системы, лучше скриншот свойств системы где ыидно и версию и сборку, и разрядность и зборка это или официалтная система. Также скриншот диспетчера устройств с открытой веткой звуковые устройства после установки драйверов до перезагрузки системы и после. Тогда хоть чтото будет понятно.

      Видалити
  2. Установка на Windows10 Creative SB Live 5.1.

    1) Качаем дрова с оф сайта разработчика KX-drivers: http://www.kxproject.com/download/2019/0717/3.html
    Можно полные или просто про.

    2) Выставляем совместимость с Win7 на экзешнике.

    3) Запускаем от имени админа. Там ТРОЯН нашло у меня - я его сразу в топку!!!!!!!
    Установщик создаст папку (в моем случае на раб столе) с некоторыми присетами настроек и прочей хреней. Присеты настроек можно подключить через меню в треее правой кнопкой мышки: настроки - подключить.

    4) Подключение устройств воспроизведения.
    Для наушников (колонок) подключенных в один черный разъем — хватит и инструкции в статье. 4/5 это и есть чёрный разъем.
    Вот присет настроек, который можно просто подключить: https://drive.google.com/file/d/1cuHqH4Bv5oAG4ZdZBvG4rbgxmiclkBd2/view?usp=sharing

    Для более хитрых систем, использующих весь потанцевал такой звуковухи — придется поискать присеты настроек в интернетах и понимать вообще чего там нажимать.

    3) Запись звука.
    Для того что бы вообще эта звуковуха начала слушать микрофон — нужно повторить настройки как на картинках в этой папке: https://drive.google.com/open?id=10RWQsahIo_e2YPA8d-bAOR3S28ennsmt

    О качестве такой записи мне нечего сказать. На нее много что влияет.

    ВідповістиВидалити